Zorg voor orde en veiligheid als beveiliger


Auteur: brian      Gezien: 520      Datum: -

Het vak en de opleiding beveiliger

Een beveiliger (bewaker) is verantwoordelijk voor de orde en veiligheid op diverse plekken. Een bewaker kan worden aangesteld voor het beveiligen van gebouwen, objecten en personen. De opleiding tot beveiligingsmedewerker bestaat uit het behalen van een beveiliger certificaat. Dit certificaat kan vaak via de werkgever worden verkregen in de vorm van een cursus. Er kan ook worden gekozen voor het behalen van MBO opleiding tot beveiliger. Het salaris dat beveiligingsmedewerkers verdienen met een fulltime baan ligt tussen de EUR1800 en EUR2600 per maand,

Aan het werk als beveiliger

Een beveiliger kan na de opleiding te werk worden gesteld in verschillende functies en op meerdere plekken in het land. Beveiligers werken onder andere op plekken als de luchthaven, stations en evenementen. Ze kunnen alleen op pad gaan voor het lopen van controle rondes met een hond of er met een heel team voor zorgen dat passagiers veilig en zonder verboden goederen een vliegtuig betreden.

Doorgroeimogelijkheden beveiliger

Er zijn niet veel doorgroeimogelijkheden voor beveiligers. Er bestaat wel de mogelijkheid om door te groeien tot leidinggevende.