Werken als automonteur


Auteur: anke      Gezien: 1776      Datum: -

Het werk en de opleiding tot automonteur

Een automonteur is verantwoordelijk voor de veiligheid en het onderhoud van een auto. Een monteur moet technisch inzicht hebben en heeft de beschikken over verschillende soorten gereedschappen en materialen. Wanneer men begint als een leerling Automonteur ligt het salaris zo rond de EUR900 per maand. Om automonteur te worden kan men een MBO opleiding tot automonteur volgen.Wanneer iemand vervolgens de MBO opleiding tot automonteur voltooid heeft en is doorgegroeid naar een functie als eerste automonteur kan het salaris stijgen tot zo\'n EUR2000 per maand.

Aan het werk als automonteur

Na de opleiding komt een monteur meestal te werken in een werkplaats, garage of bij een autodealer. Daar doet de monteur belangrijke praktijkervaring op en leert doende steeds meer over het vak. En automonteur werkt vaak samen met andere monteurs maar kan er ook voor kiezen om zelfstandig aan de slag te gaan.

Doorgroeimogelijkheden van een automonteur

Er zijn vrijwel geen doorgroeimogelijkheden als automonteur. Iemand kan wel nog doorgroeien naar een functie als eerste monteur of zich specialiseren in bepaalde types auto\'s of reparaties.