Spanje, de top van Europa, de top van de wereld


Auteur: kees      Gezien: 2289      Datum: -

En dat blijkt uit de cijfers! In 2010 wereldkampioen, in 1964, in 2008 en in 2012 Europees kampioen. Spanje heeft altijd grote voetballers gekend zoals recordinternational Zubizarreta, Iniesta en Xavi en heeft echt grote wereldbekende voetbalclubs waaronder FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Valencia en Real Zaragoza. De concurrentie voor het landskampioenschap is hevig en de supporters zijn uitzinnig; voetbal is het enige dat telt in het dagelijks bestaan. Om alle voetbalfans te herbergen zijn de stadions daar op aangepast. FC Barcelona speelt de thuiswedstrijden in het Camp Nou waar bijna 99.000 mensen genieten van voetbal op het hoogste Spaanse niveau. Real Madrid speelt thuis in het Estadio Santiago Bernabéu waar ruim 81.000 fans de teams kunnen aanmoedigen.

Valencia speelt in het Estadio Mestalla, goed voor toch 55.000 belangstellenden en zo zijn er nog meer stadions waar tienduizenden fans kunnen genieten van oogstrelend voetbal.

Spanje doet het uitzonderlijk goed de laatste jaren en zal alles in het werk stellen om deze lijn door te zetten. Het land barst van het talent want dat is te zien op toernooien die er echt toe doen.