Lange vliegreis, hoe kom je de tijd door?


Auteur: irma      Gezien: 1312      Datum: -

Een lange vliegreis is een reis vol contrasten. Eerst de stress van het op tijd op het vliegveld komen, inchecken, controles etc. En dan ben je eenmaal opgestegen en daar zit je dan……Met een beetje voorbereiding voorkom je dat je je te pletter verveelt!

Voedsel

Stop wat (gezonde) snacks in je handbagage, zodat je tussendoor wat te knabbelen hebt en niet hoeft te wachten tot er een snack uitgedeeld wordt. Vloeistoffen mag je niet meenemen, maar vraag na het opstijgen om een flesje water. Zo kun je drinken wanneer je wilt en als ze met het karretje langskomen kun je dan voor een frisdrank of een sapje kiezen. Kauwgom is ideaal tegen oorpijn en helpt tegen een vieze smaak in de mond.

Vermaak

Breng een leuk boek mee om te lezen. Iets wat lekker wegleest en niet te moeilijk is. Tijdschriften zijn ook ideaal om de tijd mee door te komen. Puzzelboekjes kunnen ook voor de nodige afleiding zorgen; vergeet dan je pen of potlood niet! Zet voordat je op reis gaat een verslavend spelletje op je mobiel.

Oordopjes of koptelefoontje

Oordopjes helpen tegen druk in de oren en zorgen ook dat je geen last hebt van die krijsende baby of een luidruchtige passagier. In veel vliegtuigen kun je film kijken of muziek luisteren. Sluit je van je omgeving af door je koptelefoontje op te zetten of je oordopjes in te doen. Doe eventueel een dutje.

Met deze kinderlijke oplossingen (eten, speelgoed en een middagdutje) is de reis voorbij voor je het weet!