Hoe lijm je een gebroken hart?


Auteur: adriaan      Gezien: 1635      Datum: -

Er is misschien nog nooit iemand doodgegaan van een gebroken hart, maar als je er zelf mee rondloopt, voelt dat zeker niet zo. In ieder geval niet in het begin! Hoe kun je na het verbreken van je relatie je leven weer op de rails krijgen?

Dag 1; ademhalen!

Het enige wat je kunt doen op een moeilijke dag als deze is overleven. Neem 1 dag tegelijk en geef jezelf de tijd en de ruimte om verdriet te hebben; meld je ziek voor je werk; eet een doos bonbons leeg, huil, krijs en snotter naar hartelust.

Vraag om hulp en aandacht. Een familielid of goede vriend(in) kan een schouder bieden om uit te huilen, maar tegelijk een sterke rots zijn waardoor je uiteindelijk jezelf weer bij elkaar kan rapen. Het voelt ontzettend goed om niet alleen te zijn.

Week 1

Als je behoeft voelt je ex te bellen; niet doen. Schrijf hem/haar een brief om je hart te legen maar doe hem niet op de bus. Doe spullen die je aan je ex herinneren in een doos en zet hem op zolder, gooi hem weg, of geef het weg aan een goed doel. Na deze ‘rouwperiode’ moet je jezelf dwingen weer naar buiten te gaan, ook al heb je er geen zin in. Verandering van omgeving doet goed.

Week 2

Omring jezelf met vrienden en dan het liefst geen gemeenschappelijke vrienden van tijdens je relatie. Schrijf ook nu weer gevoelens van je af; bel je ex niet. Zoek afleiding.

Daarna….

Blijf bezig. Door bezig te blijven met nuttige zaken krijg je het gevoel dat je niet gemist kunt worden en vergeet je even je verdriet. Als je het moeilijk blijft vinden en je onzeker voelt, roep dan de hulp in van een psycholoog.