Fortuna Sittard in Geel-Groen


Auteur: adriaan      Gezien: 958      Datum: -

In het geel groen, gele shirts en groene broeken, speelt Fortuna Sittard. Fortuna Sittard bestaat sinds 1968 en is sinds 2002 een vaste waarde in de Eerste Divisie. Voordat de club Fortuna Sittard heette, is de club opgericht in 1954 en stond de club in de boeken als Fortuna'54 te Geleen. In 1968 ging het samen met de voetbalclub Sittardia (uit Sittard) en sindsdien spreekt men eigenlijk van Fortuna Sittard.

Thuisbasis en stadion van Fortuna Sittard is "Trendwork Arena" en staat in Sittard. In zijn korte bestaan, is het stadion al drie keer van naam veranderd: tot 2008 heette het 'Wagners & Partners Stadion'. Vanaf 2009 droeg het stadion de naam Fortuna Stadion en sinds 2010 staat het stadion bekend als 'Trendwork Arena'.

De laatste tijd is Fortuna Sittard voornamelijk in het nieuws geweest wegens dreigend faillissement. Dit heeft zelfs geleid tot een rechtszaak met de voetbalbond die Fortuna Sittard weigerde te laten spelen bij aanvang van het voetbalseizoen. Inmiddels speelt Fortuna Sittard wel voetbal, maar zijn ze, wegens noodlijdende cijfers, alsnog dringend op zoek naar een hoofdsponsor. Fortuna Sittard is daarnaast ook positief in het nieuws geweest, want sinds 2012 heeft Fortuna Sittard een afdeling damesvoetbal.