Fietsen in 2017


Auteur: adriaan      Gezien: 1074      Datum: -

Populaire transportfietsen

Al enkele jaren hebben de nieuwe transportfietsen de ouderwetse en inmiddels bijna verdwenen omafietsen ingehaald aan populariteit. Wie kent ze niet? De stevige transportfietsen met zo’n rekje voorop, een wijde tweepootstandaard en al dan niet uitgevoerd met versnellingen en handremmen. Van origine hebben ze een terugtraprem wat tevens de meest verkochte uitvoering is geweest dit jaar.

 

Verschillende merken

Bijna elke bekend fietsenmerk heeft inmiddels de transportfiets opgenomen in haar collectie. Denk aan merken als Giant, Sparta en Cortina. De meest bekende is de Cortina U4 Transport. Dit is een model dat populair is onder middelbare scholieren en forenzen. Het is een stevige fiets met een aluminium frame en men heeft de keuze uit verschillende uitvoeringen. Naast deze Cortina U4 transportfiets zijn er tal van type transportfietsen waar de klant een keuze uit kan maken. Allemaal met een eigen design en toepassingen.

 

Elektrische transportfiets

Tegenwoordig zijn de e-bike niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook de transportfietsen hebben een lift gekregen in de ontwikkeling. Niet alleen Cortina heeft een transportfiets met elektrische ondersteuning, ook Giant en Sparta doen mee en steken veel aandacht in de ontwikkeling van deze nieuwe fietsen. Gelukkig voor de consument worden de ebikes steeds beter én goedkoper. Wat wil je nog meer?