Afvallen met gewichtheffen


Auteur: yvon      Gezien: 972      Datum: -

Je ziet ze vaak zat in de sportschool: die ontzettend gespierde jonge kerels die belachelijk zware gewichten tillen. Sommige zien er behoorlijk opgeblazen uit, maar dat kan ook niet anders wanneer iemand tien uur per week besteedt aan het tillen van zware gewichten. Dat is niet hoe u eruit wil zien. Daarom gaat u maar liever niet gewichtheffen.

Maar wist u dat gewichtheffen een ongelooflijk efficiënte manier is om af te vallen? Spieren verbruiken namelijk bijna twaalf keer zo veel energie dan vet voor het dagelijks onderhoud. Iemand die dus behoorlijk in vorm is, valt in feite al af door op een bank te zitten. Dat is de ware kracht achter gewichtheffen. U hoeft niet te trainen tot u uw eigen auto naar huis kunt dragen, maar zo nu en dan flink de gewichten tillen, is helemaal geen slecht idee.

Bent u een vrouw? Dan zult u ongetwijfeld uw twijfels hebben over de kracht van gewichtheffen. Veel vrouwen schijnen te denken dat ze onmiddellijk kilo's spieren kweken als ze een tot twee keer per week gewichtheffen, maarniets is minder waar. Ook voor vrouwen is gewichtheffen een ontzettend goede workout waarmee u op geen enkele manier aan vrouwelijkheid inboet.